Bild på dator

Program och böcker från Arnes Bridgeskola

Arnes Bridgeskola i Göteborg drivs av Arne Larsson, och deras populära och välbesökta kurser är en bidragande orsak till att bridgeintresset i Göteborg ökat enormt under senare år. Alla deras kursböcker finns till försäljning hos Scania Bridgekonsult från och med mars 2015. Klicka på ”böcker” i nnehållsförteckningen till vänster för att läsa mer om dem.
   Scania Bridgekonsult och Arnes Bridgeskola har givit ut en serie lärorika bridgeprogram, som eleverna skall kunna använda för att träna hemma vid datorn. Alla programmen bygger på det kursmaterial som används vid skolan. Är du nyfiken på något eller några av programmen rekommenderar vi att du laddar hem en gratis demo, med två givar per program.

Sedan den 2 mars 2015 finns programmen på CD-skiva för Windows, eller som nedladdning för Windows eller Macintosh.AHA!

Först ut av programmen är AHA!, som kom hösten 2008 (pris 400 kr). Det innehåller hundra givar, fördelade på tio kapitel, från kursen med samma namn. Hälften av givarna kommer från boken, hälften är nya. Användarna får där träna sig på givarna mer i detalj, ända från det första budet till det sista kortet. Med jämna mellanrum får man svara på frågor, och efter en avslutad giv kommer ofta en fördjupad diskussion om varför det eller det budet var det rätta, eller varför spelföraren bör spela som rekommenderas.

Bättre Bud

Det andra programmet är Bättre Bud, som kom i februari 2009. Även det består av hundra givar, och med samma uppläggning som AHA!, fast med andra spel. Tonvikten ligger på nya budgivningsknep, men det blir träning på alla bridgens moment: spelföring, utspel, påspel, övervägande i försvarsspelet, m.m. Priset är 400 kr, precis som för AHA!.

Bättre Bud

Det tredje programmet heter Vidgade Vyer och kom i maj 2009. Återigen är det fråga om hundra givar, och med precis samma uppläggning som föregångarna AHA! och Bättre Bud. En del givar är hämtade från boken, andra är helt nya. Eftersom detta är Arnes Bridgeskolas högsta kurs, är nivån på givarna högre än i de andra programmen. Användarna får träna såväl budgivning, spelföring som försvarsspel, och kommer säkert att lära sig mycket av de instruktiva och spännande givarna.

Bridgens ABC, Bok A

Det fjärde programmet heter Bridgens ABC, Bok A och kom i juni 2011. Det bygger på Arnes Bridgeskolas nya kursmaterial, framtaget 2011, med samma namn. Bok A vänder sig till rena nybörjare, och programmet ger dem möjlighet att träna i lugna och ro framför datorn. Det består av 110 instruktiva givar.

Bridgens ABC, Bok A

Det femte programmet heter Bridgens ABC, Bok B och kom i september 2011. Det bygger på Arnes Bridgeskolas nya kursmaterial, framtaget 2011, med samma namn. Bok B vänder till sig dem som har gått en nybörjarkurs och som vill lära sig mer. Programmet ger dem möjlighet att träna i lugna och ro framför datorn. Det består av 110 instruktiva givar.


Utöver dessa fem program, som är specialgjorda för Arnes Bridgeskola, finns ett sjätte program: Träna Din Spelföring, som tagits fram i samarbete med Scania Bridgekonsult och Rogers Bridgeskola. Också det finns på CD-skiva för Windows samt som nedladdning för Windows och Macintosh.

[ Hem | Böcker | Program | Beställ CD (Windows) | Beställ nedladdning (Windows & Macintosh) ]

Avdelare

Copyright © 2019, Scania Bridgekonsult