Jordglob

Länkar för bridgespelare

Det finns mycket för oss bridgespelare på webben, bara man vet var man skall leta. Vi har förstås också våra favoriter och kan rekommendera dessa. Klickar du på namnet, kommer du till deras hemsida.
  Saknar du en länk? Eller vill du ha med din hemsida? Skicka ett e-mail till oss med adressen och en kort beskrivning av innehållet.
  Länkarna är kontrollerade den 3 februari 2015.

The World Bridge Federation
Här är adressen till världsbridgeförbundet, där du bl.a. kan hitta information om VM-tävlingar och få adresser till olika bridgeförbund runt om i världen.

European Bridge League
Europeiska Bridgeförbundets hemsida med all viktig information om större tävlingar i Europa, m.m.

Svenska Bridgeförbundet
På det svenska bridgeförbundets hemsida finns information om det mesta som händer i Sverige, som Allsvenskan, SM-finaler och andra stortävlingar. Här kan du också gratis ladda hem programmet Lär Dig Spela Bridge, skrivet av Fred Gitelman men översatt och anpassat till svenska förhållanden av Anders Wirgren.

Syskon
Förbundet Svensk Bridges Internet-version av boken System och Konventioner, men mycket utförligare. För den systemintresserade är detta en riktig guldgruva.

Danmarks Bridgeförbund
Snygg och välskött hemsida med information om det mesta som händer inom den danska bridgen.

American Contract Bridge League
Har du planer på att åka över till USA och deltaga i en "National" (ett av deras fyra årliga mästerskap) är det hit du skall vända dig för information, anmälan, m.m.

ECats Bridge
Här hittar du mängder med information från WBF (världsbridgeförbundet) och EBL (europeiska bridgeförbundet), plus allt som rör de internationella simultantävlingarna, inklusive resultat, scorer och givar med kommentarer. Allt förnämligt skött av Anna Gudge och Mark Newton.

The Bridge World
Bridge World är enligt många världens bästa bridgetidskrift. Den startades en gång i tiden av Ely Culbertson, men kom i mångt och mycket att präglas av Edgar Kaplan under hans tid som chefredaktör. Sedan Kaplans död för några år sedan, driver Jeff Rubens tidskriften med samma entusiasm och skicklighet som sin forne chef.

Bridge Today University
Makarna Pamela och Matthew Granovetter ger kurser över Internet och säljer många av sina utmärkta böcker och program.

Michael Lawrence
Flerfaldige världsmästaren Michael Lawrence är en av våra egna favoriter, och det är inte för inte som vi översatt tre av hans böcker till svenska. Här kan man köpa många av de böcker och CD-skivor han producerat under årens lopp eller ta en titt på några av hans trevliga problem.

Discussing the Law
Lagen om det Totala Antalet stick har fascinerat tusentals bridgespelare, men hur tillförlitlig är den egentligen? År 2005 skrev Mike Lawrence en bok tillsammans med Anders Wirgren, med titeln I Fought The Law of Total Tricks, som ifrågasätter många av Lagens anspråk, och som även presenterar ett helt nytt sätt att värdera bridgehänder på. Den här sajten fortsätter diskussionen som startade i boken.

Larry Cohen
Larry Cohen är kanske mest känd för sina böcker om Lagen om det totala antalet trick. Den första av dem, To Bid or Not to Bid, finns på svenska på Scania Bridgekonsult. Här presenteras hans böcker och CD-ROM-skivor, plus en hel del trevliga artiklar.

Phillip Alder
Phillip Alder skriver en daglig bridgespalt som publiceras i många nordamerikanska tidningar. Här finns samtliga Alders spalter från 2006 och 2007 samlade. Dessutom kan man beställa The Daily Bridge Calender och Alders egen bok Get Smarter at Bridge.

Dan Neill
Många intressanta budsystem, erfaren bridgementor.

Macilanes Bridge-blogg
Avsikten med bloggen är att ge support och tips (på svenska) främst till dem som använder bridgeprogrammen Jack och Microbridge. Macilane har använt Jack sedan 2006, Microbridge sedan 2004 och BridgeBaron sedan 1997.

Great Bridge Links
Här finns länkar till det mesta om bridge på nätet, oavsett om du försöker hitta ett bridgeprogram, vill veta när vissa stortävlingar går, vill spela on-line eller bara letar efter något läsvärt.

New in Bridge
En ny sajt startad hösten 2010 av Jan van Cleeff, där man får senaste nytt från bridgevärlden samt användbara budgivningstips från mångfaldige världsmästaren Eric Rodwell.

International Bridge CyberFair
International Bridge CyberFair är till för skolor, klubbar, lärare och enskilda som vill använda Internet för att dela reurser, etablera partnerskap och bygga relationer. Här finns en stor samling artiklar, givar att övningsbjuda, interaktiva problem, kursmaterial och mycket annat om bridge.

Infobridge
Bridgesajt på italienska med mycket information.

Jannersten Förlag
Jannerstens förlag grundades av den legendariske Eric Jannersten och drivs numera av hans son Per.

Svenska Bridgeförlaget
På Svenska Bridgeförlagets hemsida kan du beställa allting som rör bridge: böcker, bord, budlådor, program, tävlingsrekvisita, m.m.

Good Bridge Argentina
Ett företag, som sedan 2002 tillverkar och säljer bridgematerial med egen, exklusiv design.

Baron Barclay Bridge Supplies
Världens största leverantör av bridgematerial har förstås nästan allting man kan önska sig beträffande bridge: priser, askfat, brickor, etc men även de flesta titlar när det gäller bridgelitteratur.

Master Point Press
Världens ledande bridgeförlag, som ger ut en stor mängd böcker varje år, de flesta av mycket hög kvalitet. De har också återutgivit flera titlar, som ursprungligen givits ut på andra förlag, men som varit slutsålda i många år.

Mastering Bridge
Mycket material för bridgelärare och deras elever. Ett forum för att diskutera pedagogik och intressanta idéer att använda i sin undervisning finns också. Startat av Master Point Press.

Bridgeblogging
Ett dussintal medarbetare skriver här kunnigt och trevligt på Master Point Press' blogg. Växer hela tiden och kan, enligt MPP, uppfattas som en Internet-tidskrift utan fast publiceringsdatum.

ebooksbridge
Master Point Press erbjuder många av sina titlar för nedladdning i e-boksformat (PDF). Flera utsålda titlar finns här, men även flera som kan köpas i tryckt form.

Skånes Bridgeförbund
Här hittar du allt som rör den skånska bridgen, med tonvikt på förbundets egna tävlingar: Skåneserien, Allsvenskan och alla SM/DM-tävlingar.

Malmö Bridgeklubb
Massor med information, även för dem som inte är medlemmar i Malmös största bridgeklubb, hittar du på denna välskötta hemsida.

Bjärreds Bridgeklubb
Trevlig och välskött hemsida från en av Skånes livaktigaste bridgeklubbar.

BK Tre Sang
BK Tre Sang i Helsingborg är Skånes största klubb, med 427 medlemmar. På deras hemsida finns mycket information om klubbens verksamhet.

Bridgehuset i Malmö
Bridgehuset i Malmö har kursverksamhet i samarbete med Rogers Bridgeskola, men också träningsspel för nybörjare och partävlingar för både rutinerade och nya bridgespelare.

Rogers Bridgeskola
Roger Olssons välskötta bridgeskola ordnar kurser på alla nivåer i Trelleborg, Malmö och Lund. I samarbete med Scania Bridgekonsult har skolan tagit fram tre CD-skivor, speciellt anpassade för kursutbudet (Praktisk Grundkurs, Fortsättningekurs – Bättre Bud & Bättre Spel samt Påbyggnadskurs), som också finns att köpa från Scania Bridgekonsult.

Arnes Bridgeskola
Arne Larssons bridgeskola i Göteborg har inte mindre än sju kurser på olika nivåer. Intresset är stort och kurserna fulla. I samarbete med Scania Bridgekonsult har skolan tagit fram fem CD-skivor, speciellt anpassade för kursutbudet (Bridgens ABC, Bok A; Bridgens ABC, Bok B; AHA!; Bättre Bud och Vidgade Vyer).

Nya Bridgeskolan
Nya Bridgeskolan i Stockholm är Sveriges största bridgeskola med kurser på många olika nivåer. Sedan april 2014 kan deras åtta kursböcker (Grundkurs A, Grundkurs B, Bättre Bud, Bättre Spel, Bridge Plus, Spela Mera, Bridge Pro och Slam), deras Budnyckel och deras sex CD-skivor (Grundkurs A, Grundkurs B, Bättre Bud, Bättre Spel, Bridge Plus och Spela Mera) köpas också från Scania Bridgekonsult.

OKBridge
OKBridge är både världens första Internetklubb och världens största bridgeklubb (flest antal medlemmar). Varför inte ta en titt själv och se varför många av de kända svenska och internationella stjärnorna spelar här. Välj mellan partävling, lagtävling och robberbridge.

Bridge Base Online
Detta är Fred Gitelmans bridgeklubb, på vilken man kan spela sällskapsbridge eller tävlingar, följa matcher från stora internationella mästerskap i realtid. m.m.

Topbridge
Topbridge är en norsk internetklubb, som har öppet 24 timmar om dygnet och på kort tid lockat till sig många medlemmar. Är du intresserad av att spela bridge på nätet, kan Topbridge säkert vara något för dig.

Dabrisoft
Dabrisoft är ett danskt företag som producerat flera program med vilka man kan öva upp spelföring och motspel. Spelföringsprogrammen finns på svenska, motspelsproblemen än så länge bara på danska. Alla säljs av Scania Bridgekonsult. Demoversioner finns att ladda hem.

EDBridge
EDBridge är ett danskt företag som producerat många fina bridgeprogram. Fem av dem finns på svenska: Bridge Class PlusBridge Master 2000 Scandinavia Neo samt Bridge Master 2000 Scandinavia Level 1-4 och säljs av Scania Bridgekonsult. En del demoversioner finns att ladda hem.

PBN Home Page
Olika bridgeprogram sparar givar i olika format, vilket innebär att givar skapade i ett visst program kanske inte kan användas i ett annat. För att råda bot på detta, har det skapats ett universellt format, PBN (Portable Bridge Notation), som många program i dag använder sig av. Intresserad av hur det hänger ihop? Här finns allt du behöver veta.

För alla människor

The Hunger Site The Rainforest Site The Animal Rescue Site
The Breast Cancer Site The Child Health Site The Literacy Site

[ Tillbaka ]


Avdelare

Copyright © 2019, Scania Bridgekonsult